Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Війна конфесій. Московська Патріархія звинуватила УГКЦ і УПЦ КП в порятунку УкраїниУстами Митрополита Іларіона Московська Патріархія обурюється, що УГКЦ та УПЦ КП відстоює державотворчі проукраїнські настрої серед вірних, а також у своїй внутрішній та зовнішній діяльності.

У Московському патріархаті піддали критиці греко-католиків України: "В особі свого верховного архієпископа Святослава Шевчука, а також колишнього архієпископа Любомира Гузара, який перебуває зараз на покої, вони зайняли дуже чітку позицію з самого початку цього громадянського протистояння  яке переросло, на жаль, потім у збройний кровопролитний конфлікт, - заявив глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон в ефірі програми "Церква і світ " на телеканалі " Росія -24". 

За його словами, уніати не просто ратували за т.зв. євроінтеграцію, " але навіть закликали до того, щоб західні країни більш активно втручалися в ситуацію на Україні " . " Справа дійшла до того, що архієпископ Святослав Шевчук разом з лжепатріархом Філаретом ( Денисенко ) поїхали в США , ходили по кабінетах Державного департаменту і просили про втручання США в українські справи" , - зазначив митрополит РПЦ.

не обійшлося бех хвали в свою адресу, так митрополит заявив, що УПЦ МП, зайняла позицію, згідно з якою в Церкві має бути місце людям самих різних політичних переконань, крім відверто радикальних і шовіністичних (до слова кажучи в московському патріархаті діють тк.зв. російські православні братства, які якраз і є політичними структурами, що маніпулюють релігійними почуттями православних вірних - КІРІОС). " Канонічна Православна церква вміщає всіх . Вона не стає на одну зі сторін барикад. Вона об'єднує всіх, а коли треба, стає між ворогуючими, як це було з ченцями, які вийшли і встали, ризикуючи своїм життям, своїм здоров'ям, щоб запобігти кровопролиттю між двома ворогуючими сторонами ", - нагадав єрарх.

Говорячи про початок діалогу між канонічною Церквою і неканонічними церковними утвореннями на Україні, він висловив думку, що у цього діалогу є перспективи,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на INTERFAX.