Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

На Бойківщині громади відмовляються від УПЦ МПУчора, 7 вересня, в культурно-мистецькому центрі «Україна» м. Турка Львівської області відбулися загальні збори церковної громади Української Православної Церкви Московського патріархату міста - Середньої та Горішньої Турки.

На обговорення актив церковної громади міста виніс питання про вихід релігійних громад з-під юрисдикції Московського Патріархату та перехід під юрисдикцію УПЦ Київського патріархату, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ZIK. Зацікавлених у такій зміні зібралося багато, окрім самих священиків, які не прийшли послухати думку вірян.

Наголошувалося, що Московський Патріархат – це агресія, війна на сході України і бути в єдності з такою Церквою не можна, це - ганьба для свідомих та патріотичних жителів міста Турки – серця Бойківщини.

В самій Турці є три діючих церкви Московського патріархату, а в селах – понад десяток. Тому горяни роблять перші спроби звільнитися від релігійної залежності агресивного сусіда. Для цього в церквах триватиме голосування. А вже тоді з цього приводу буде прийнято кінцеве рішення.

Пригадаємо: як уже повідомляв Християнський портал КІРІОС, дві громади Московського Патріархату на Волині та третя на Рівнещині перейшли до УПЦ КП. 

На Бойківщині громади відмовляються від УПЦ МП