Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Католицька Церква в Італії дає державі більше грошей, ніж отримує від ньогоДеякі ЗМІ стверджують, що Католицька Церква в Італії «паразитує» за рахунок держави. Насправді, вона дає державі набагато більше, ніж отримує від нього: своєю громадською діяльністю вона дозволяє державі економити близько 11 млрд. євро на рік, отримуючи від нього тільки 3 млрд. євро. З них трохи більше мільярда - з коштів платників податків, які добровільно відраховують частину податків, які складають в Італії 0,8%, а близько 2-х мільярдів - регіональні і місцеві дотації.

У доповіді, опублікованій в жовтневому випуску італійського пастирського журналу Vita Pastorale, наочно ілюструються фінансові аспекти соціальної діяльності Церкви.

Вклад одних тільки ораторій, які організовують дозвілля для дітей та молоді, оцінюється більш ніж в 200 млн. євро в рік,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на KATOLIK.

Соціальні притулки і столові для бідних дають щорічно майже 300 млн. євро, а церковний Банк продовольства - чергові 650 млн. євро.

В єпархіях створюються фонди солідарності, що дають 50 млн. Євро. Католицькі школи та професійні навчальні центри дозволяють державі економити майже 5 млрд. Євро на рік.

Церковні об'єднання, що борються з лихварством, і священики, що займаються наркоманами, економлять державі ще близько 800 млн. євро.

Вклад італійського католицького волонторіата оцінюється майже в 3 млрд. євро.

В сукупності економія становить майже 11 млрд. євро. Однак потрібно пам'ятати, що ця сума не відображає весь вклад Католицької Церкви, яка часто дає милостиню за євангельським принципом: «Нехай ліва рука твоя не знає, що робить права» (Мф 6,3).