Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Проти ідеології одностатевих зв’язків вкотре виступила ВРЦіРОПредставники Церков і релігійних організацій розкритикували протягування поправки до Трудового кодексу на захист сексменшин, що відбулося, по суті, у незаконний спосіб - під тиском керівництва держави та європейських дипломатів, 19 листопада на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс–Україна», - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ІРС.

Голова Інформаційного управління Української Православної Церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) нагадав, що вимоги Європейського Союзу до України в частині лібералізації візового режиму обговорюють уже кілька років. Водночас норма про заборону дискримінації за ознаками “сексуальної орієнтації” та “ґендерної ідентичності” не була винесена на широке обговорення і проголосована парламентом із порушенням встановлених законом регламентних норм.

Архієпископ Євстратій упевнений, що мета ухвалення цієї поправки до Трудового кодексу – введення в юридичне поле України термінів "сексуальна орієнтація" та "ґендерна ідентичність", щоб в майбутньому прийти до легалізації одностатевих зв’язків, а також до заборони на критику нетрадиційної сексуальної орієнтації та людей, які її пропагують.

"Церкви та релігійні організації в Україні категорично виступають проти будь-якого роду дискримінації, але вони не вважають, що можна на догоду одним громадянам дискримінувати інших громадян – коли йдеться про такі речі, як свобода слова та віросповідання, це також одні з основоположних прав людини", – наголосив архієпископ.

Керівник Департаменту зовнішніх зв'язків Української Греко-Католицької Церкви о. Олекса Петрів підкреслив, що гомосексуалізм є чужим українській культурі. "Ми закликаємо людей усвідомити, що відбувається, і не допустити пропаганди того, що не є властивим нашій українській культурі", – сказав священик.

Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) о. Микола Данилевич наголосив, що Церква в Україні виступає проти пропаганди гомосексуалізму, до якої можуть призвести зазначені "антидискримінаційні" поправки. "Ми – не за дискримінацію, ми проти пропаганди способу життя, який уже виходить на законодавчий рівень", – зазначив він.

Представник головуючого у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій, заступник старшого єпископа УХЄЦ Ігор Лук’янов зазначив, що в Україні необхідно більше приділяти уваги моральним цінностям, насамперед у питаннях виховання молоді.

"Ми звертаємося до керівництва країни з проханням звернути увагу на суспільну мораль. Цього бракує в західних країнах, і якщо ми хочемо йти до ЄС, то маємо туди щось принести. І нехай це буде високий рівень моралі, а не аморальність, яку вони пропагують і нав'язують нам", – зазначив священнослужитель.

“Інтеграція до ЄС – це чудова ідея, але є чимало інших способів, наприклад: подолати корупцію, підняти економіку. Невже це єдиний чинник, який нам заважає у цьому процесі? Хотілося б дочекатись того моменту, коли влада справді представлятиме інтереси народу. Якщо ми зруйнуємо фундамент, на якій стоїть віра в Бога, то чим ми будемо відрізнятись від тварин?” – зауважив представник Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад Давид Мільман.

Представники Церков та релігійних організацій сподіваються, що Президент України накладе вето на законопроект № 3442 у зв’язку із грубими порушеннями законодавчої процедури його розгляду.

 "Ми не вважаємо цей законопроект ухваленим демократичним способом. Ми розуміємо, що, з політичної точки зору, президент, найімовірніше, його підпише, але доки не підписав – залишається сподівання, що цього не буде зроблено", – заявив архієпископ Євстратій (Зоря).