Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Американський астронавт розповів, як приймав Причастя в космосі«Якщо ви бачите Землю з космосу і бачите всю цю красу, то важко заперечувати, що це було створено якоюсь вищою силою», - говорить астронавт і католик Майк Хопкінс.

Майк, полковник військової авіації США, був у космосі з вересня 2013 до березня 2014 року, де виконував наукові експерименти і технічні роботи.

На Міжнародній космічній станції є особливе місце, де астронавти люблять бути просто так - так званий «купол» з великим панорамним ілюмінатором. Звідси велич Створення виглядає особливо захоплююче.

Саме тут Майк Хопкінс молився і іноді приймав Євхаристію.

За спеціальним дозволом його архиєпархії та за допомогою о. Джеймса Кучинського, настоятеля парафії, яку відвідує Майк, астронавт взяв в космос 24 освячені гостії. Завдяки цьому він приймав Святе Причастя кожен з 24 тижнів, поки був в космосі, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на catholic.

«Це було дуже, дуже важливо для мене», - говорить Майк, який народився в протестантській сім'ї і приєднався до Католицької Церкви незадовго до відправлення в космос.

Астронавт розповідає, що Причастя допомагало йому, коли він виходив у відкритий космос, щоб замінити один з модулів.

«Усвідомлення того, що Христос зі мною, коли я виходжу через двері в порожнечу космосу, було важливим для мене», - сказав він.

Американський астронавт розповів, як приймав Причастя в космосі

Американський астронавт розповів, як приймав Причастя в космосі