Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Сирійській війні винні держави, які поставляють зброю обом сторонам, - Маронітський ПатріархЗ різкою критикою на адресу держав, залучених у сирійський воєнний конфлікт через «надання грошей і озброєння як режиму, так і опозиції», виступив Маронітський Патріарх кардинал Бешара Бутрос ель-Раї. Він розцінює дії лідерів цих країн як «підступне підбурювання», і вони відповідатимуть перед судом совісті та історії за «вбивства, руйнування, насильство і депортацію мирних громадян».

 Слова викриття ліванський ієрарх виголосив під час проповіді у Бкерке в День солідарності Маронітської Церкви з сирійськими біженцями в Лівані. Патріарх Раї звинуватив міжнародне співтовариство в тому, що війна в Сирії досі не припинилася. Кардинал закликав до відповіді і ООН, основним завданням якої з моменту заснування є збереження миру.

Патріарх Раї підкреслив, що наслідки сирійської війни вже відчуваються в Лівані. Звертаючись до самих біженців, кардинал попросив їх «утриматися від поводження, що порушує громадянський мир». Він також закликав владу належно контролювати кордони, щоб уникнути проникнення зброї до Лівану.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.