Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Молитовне зітхання до Пресвятої Богородиці жінки-християнки, котра сподівається дитиниО Преславна Мати Божа! Змилуйся наді мною, бідною рабою Божою і донькою Твоєю, і прийди мені на допомогу в час моїх недуг і небезпек, з якими народжують дітей ледь не всі бідні Євині дочки. Згадай, о благословенна в жонах, з якою радістю й любов’ю Ти поспішала в нагірню сторону відвідати родичку Твою Єлисавету, коли вона сподівалася дитини, і як чудесно позначилося благодатне відвідання Твоє на матері й дитині.

З невимовного - Господнього благосердя Твого дай і мені, недосконалій служниці Твоїй, щасливо дочекатися дитини. Нехай Своєю милістю і благодаттю дарує мені Небесний Творець ласку, щоб дитина, яка зараз перебуває під моїм серцем, прийшовши до пам’яті, з радістю, подібно до святого немовляти Йоана, поклонялася Божественному Господові Спасителю, що з любови до нас, грішних, смирився і Сам був Дитиною. Невимовна радість, якою переповнювалося пречисте серце Твоє при погляді на новонародженого Твого Сина і Господа, нехай усолодить скорботу, що чекає мене серед недуг народження.

Життя світу, мій Спаситель, народжений Тобою, нехай врятує мене від смерти в час розродження і нехай прилучить плід утроби моєї до числа обранців Божих. Вислухай, Преславна Царице Небесна, смиренне благання моє і зглянься на мене, бідну грішницю, оком Божої милости Твоєї; не посором моєї надії на велике милосердя Христа Спасителя й Твоє перед Ним заступництво і осіни мене, помічнице християн, Господня зцілителько хворих. Твоїм материнським покровом у час моїх мук і хвороби, щоб сподобилась і я відчути на собі, що Ти — Мати милосердя, і щоб я завжди прославляла милість і всеблагість Твого Сина, яка ніколи не відкидає молитви бідних й недужих і визволяє всіх, хто через Тебе звертається до Нього в час скорботи й хвороби. Амінь.