Як тиха пристань представляється уяві та спогадам мандрівника, який перепливає синє море, так і ми, несучись бурхливими хвилями житейського моря, повинні невпинно мати перед своїми

Читати далі

Дорогі брати і сестри!

Є гори, які визначають цілі етапи руху людства через історію, руху, який почався біля замкненої перед нашими праотцями райської брами та відкривається

Читати далі

В сьогоднішньому Євангелії ми чуємо про чудесне насичення Ісусом Христом понад п'ять тисяч чоловік п'ятьма хлібами і двома рибами. В один із днів, коли безліч

Читати далі

Коли Господь Ісус Христос разом із своїми учнями відійшов у пустинне місце за Ним пішло багато людей з найближчих сіл та міст. Вони залишили свої

Читати далі

7 неділя по Зісланню Святого Духа Мт.9.27-35

Після Гадаринської язичницької темряви, як проповідує святитель Микола Сербський, де Господь не знайшов в людях віри, навіть здійснивши

Читати далі

Наше спасіння здійснюється таємничою зустріччю Божої благодаті та нашої власної волі, яка є направленою до Бога. Сьогоднішній уривок Святого Євангелія від апостола Матвія, показує ту

Читати далі

Сьогоднішня євангельська подія є продовженням великих добродійств Спасителя щодо людини, яка після падіння прародичів з року в рік втрачає постійну єдність з Богом. За досить

Читати далі

Головна особливість церковних свят у тому, що в кожному дні закладений свій особливий зміст - просто згадувати навіть дуже важливі події – чи принесе багато користі

Читати далі

Дорогі брати і сестри!

До Гадаринської землі на східному березі Генизаретського озера від Капернауму, улюбленого Ісусового міста, зовсім близько – всього кілька кілометрів. Гадаринський берег чудово

Читати далі

Гадаринська історія є повна прихованого, глибокого трагізму, який на жаль повторюється у житті в різних видах чи проявах. Сьогодні сучасна людина своїми ідеалами, ідеями відірвалась

Читати далі

Євангелія п’ятої неділі по Зісланню Святого Духа розповідає нам про зцілення двох біснуватих в гадаринському краю. Апостол Матей показує нам Ісуса, Який не тільки має

Читати далі