Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Відбулась чергова робоча зустріч працівників Бюро УГКЦ з питань екології16-17 жовтня в Івано-Франківську відбулась чергова робоча зустріч єпархіальних (екзархальних) референтів з питань екології УГКЦ, в рамках якої було підведено підсумки співпраці з моменту установчої зустрічі, яка відбулась 11 червня 2013 р. За цей час Міжєпархіальна екологічна мережа зросла, завдяки призначенню о. Романа Романовича референтом з питань екології Київської Архієпархії та о. Михайла Неїжмака референтом з питань екології Донецько-Харківського екзархату, і на даний час об’єднує в собі 10 із 12 єпархій та екзархатів УГКЦ.

Під час зустрічі було презентовано результати екологічних консультацій Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ), які відбулись за участі керівника Бюро УГКЦ з питань екології 18 вересня в Люксембурзі, а також нові видання та напрацювання Екобюро за останні місяці, а, рівно ж, і плани на майбутнє - в контексті Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Присутні поділилися першими успіхами та плодами служіння для збереження створіння на єпархіальному (екзархальному) рівні у потрійному вимірі життя та діяльності Церкви, а саме: проголошенні Божого Слова, літургійно-сакраментальному житті та дияконії, кожен з яких має свої властиві екологічні імплікації. Учасники зустрічі обмінялись думками та ідеями щодо спільних зусиль та оптимізації майбутнього служіння для збереження створіння.

17 жовтня, в день св. Франциска, покровителя всіх захисників природи, було символічно відзначено 5-ту річницю Бюро УГКЦ з питань екології. Зокрема, було відслужено архієрейську літургію в наміренні всіх тих, хто здійснює служіння для збереження Божого створіння, яку очолив владика Михаїл (Колтун), єпископ-ординарій Сокальсько-Жовквівський, голова Комітету з питань екології Синоду єпископів УГКЦ у співслужінні з єпархіальними (екзархальними) референтами з питань екології, та за участі переможців Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння».

Відбулась чергова робоча зустріч працівників Бюро УГКЦ з питань екології 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології.