Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Святий Престол: захист життя і здоров'я - критерій турботи про екологіюСвятий Престол усвідомлює руйнівні наслідки, викликані кліматичними змінами, - зазначив архієпископ Зигмунт Зимовський, голова Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я.

Представник Святого Престолу виступив на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я, яка 19-24 травня 2014 р. проходить у швейцарській Женеві, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Ватиканський ієрарх нагадав про вплив людської діяльності на глобальне потепління, яке вже зараз викликає важкі проблеми зі здоров'ям, особливо у населення тих країн, які найбільш не захищені перед небезпекою кліматичних змін і залежать від них.

Святий Престол закликає до більшої солідарності і допомоги народам, що страждають від наслідків екологічних проблем і стають жертвами численних природних катаклізмів.

Турбота про людей повинна цікавити міжнародне співтовариство не менш науки, медичних та економічних проблем, пов'язаних з глобальним потеплінням, - переконаний архієпископ Зимовський.

Сприяти зміні екологічної ситуації необхідно через прийняття рішень в економічній, соціальній, технологічній та політичній сферах, - зазначив він і додав, що критерієм турботи про екологію на реґіональному та світовому рівнях має бути захист життя і здоров'я.