Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В УГКЦ стартували «Екологічні місії задля порятунку створіння»19 вересня 2014 року Божого в Сокальсько-Жовківській єпархії УГКЦ були проведені перші екологічні місії «Задля порятунку створіння», які провів о. Тарас Дзьоба, референт Бюро УГКЦ з питань екології вищезгаданої єпархії.

Екомісії відбулися на парафіях Собору Пресвятої Богородиці і Святої Теклі, м. Броди. Першим місцем, яке в рамках місій відвідав екореферент була місцева школа. Беручи за основу Святе Письмо та вчення Католицької Церкви про відповідальність за Богом створений світ, о. Тарас розповів учням та присутнім вчителям про те, що світ, в якому ми живемо, є доручений нам Самим Творцем, а тому кожен з нас, у більшій чи меншій мірі, є відповідальним за все те, що ньому відбувається.

Священик розповів учнівській молоді, що чисте та здорове завтра залежить від дбайливого ставлення до природи вже сьогодні. Наводячи ряд прикладів екологічного недбальства на території міста Броди, священик наголосив на тому, що стан найближчого нашого природного довкілля до певної міри сигналізує про те, хто живе там. «Ми, як християни, повинні стати в суспільстві до певної міри зразком шанобливого ставлення до Божого створіння – природи», – підкреслив місіонер.

Захисник створіння Божого на теренах Сокальсько-Жовкіської єпархії, проводячи зустріч з молоддю, поставив собі за мету на конкретних прикладах показати, що у нашому повсякденному житті ми маємо безліч нагод дВ УГКЦ стартували «Екологічні місії задля порятунку створіння»ля того, щоб відповідально ставитись до природи, роблячи таким чином християнську віру живою та діяльною.

Продовжилися екомісії Божественною Літургією у храмі. Роздумам про екологічний гріх - в контексті головних гріхів та сучасного стану суспільства - була присвячена заключна наука для місцевої церковної громади.

Від імені Бюро УГКЦ з питань екології о. Тарас подарував парафії світлодіодні лампочки з надією, що згодом, спільними зусиллями парафіян, все освітлення в храмі стане енергоощадним, а це означає, що воно допоможе не лише заощаджувати немалі кошти, але довгі роки свідчитиме про любов громади до Богом створеного світу.

 Християнський портал КІРІОС за матеріалами Інформаційної служби Бюро УГКЦ з питань екології.