Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

На Львівщині День святого Франциска відзначили насаджуванням парафіяльного садуДень святого Франциска – покровителя церковних екологів відзначили молитвою і богоугодним ділом парафіяни села Сухота, Бродівського деканату, Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ.

Розпочалося святкування, яке проходило в рамках екологічних місій, молебнем, на якому у Господа просили для всього люду любові до довкілля та відповідального ставлення до нього. Опісля, на духовній науці о. Тараса Дзьоби – голови екологічної комісії вищезгаданої єпархії, вірні роздумали над екологічними проявами патріотизму, адже любити свою Батьківщину означає і ставитися відповідально до рідної землі і природи.На Львівщині День святого Франциска відзначили насаджуванням парафіяльного саду

Цього дня ця, найменша, парафія Бродівського деканату зробила великий екологічний крок – перевела свій храм на світлодіодне освітлення, усвідомлюючи, що це не тільки в 10 разів менші рахунки за електроенергію, а й в 10 разів менше навантаження храму на енергосистему України, а ще в 10 разів менші викиди в довкілля, які парафія спричинятиме внаслідок використання електроенергії, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології. І найголовніше – це добрий приклад, адже Церква завжди повинна показувати дієвий приклад любові до Творця через шанобливе ставлення до Його створіння.

Та на цьому дружні для довкілля дії не завершилися, а вже за доброю традицією цього року діти з батьками та священиком продовжили насадження парафіяльного саду.