Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Цього тижня ООН організовує зустріч в м. Бонн (Німеччина), щоб обговорити Світову кліматичну угоду. Ця зустріч стала ще одним кроком до угоди, прийнятої в Парижі у 2015 році.

Спеціально для зустрічі католики підготували молитовний путівник, який містить:

Щоденні молитви з «передової» глобального потепління;
Місцеві новини на плани спільнот з «передової»;
Хронологія подій Світової кліматичної угоди (і куди ми прямуємо!)
Дана зустріч офіційно називається «COP23» (Conference of the Parties – Конференція сторін) і проходить з 6 по 17 листопада.

Чому католики?

Участь католиків у саміті є дуже значущою. Всесвітній рух католиків з питань клімату об’єднався з декількома католицькими групами, щоб запропонувати певні ініціативи під час переговорів.

Католицькі організації та віряни зокрема мають особливе бачення щодо турботи про створіння та захисту найвразливіших верств населення. У світі 1,2 млд. католиків і ми могутня сила для добра.

Що відбувається на зустрічі?

Після катастрофічного минулорічного кліматичного впливу, країни-учасники переговорів працюють над тим, щоб віднайти способи відновлення нормального функціонування власних регіонів. Дискусія розпочалась обнадійливо – країни чітко визначились зі своїми позиціями і почали співпрацю.  

Всі світові країни є членами договору. Хоча президент США заявив, що хоче вийти з договору, проте згідно умов договору, при виході відбувається затримка до 2020 року. Електорат США серйозно підтримує екологічно чисті види енергії та енергобезпеку.  

Що далі?

Ця зустріч дала початок наступному туру переговорів, призначених на осінь 2019. До того часу країни оголосять про свої цілі щодо зменшення парникових газів.

Та все ж першим кроком є молитва!

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на сайт Medium