Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Задуматися над гріхами, які ми чинимо щодо нашого природного довкілля16 березня 2018 р.Б. на парохії Різдва Пресвятої Богородиці Немирівського протопресвітерату Львівської архієпархії о. Микола Пришляк, референт Бюро УГКЦ з питань екології, разом із вірними та отцем-деканом Ігорем Кунцем молилися екологічну Хресну дорогу.

Перш ніж розпочати молитву, о. Ігор представив екосвященика, котрий, в свою чергу, подякував за запрошення та пояснив вірним особливість даної молитви:

«Ця екологічна Хресна дорога є за структурою тією ж Хресною дорогою, яку ми, зазвичай, молимося. Її особливість полягає лише в тому, що вона  заохочує нас задуматися над певною категорією гріхів, які ми чинимо щодо нашого природного довкілля.

Як важливо людині ХХІ століття усвідомити, що особисто від неї залежить, як буде виглядати планета Земля, чи будуть обкрадені в майбутньому діти та онуки, чи все ж таки вона є добрим господарем і залишить добру екологічну спадщину своїм рідним».

Також отець-еколог говорив і про актуальні екологічні гріхи, такі як: спалювання сухої трави, використання штучних квітів та вінків тощо.

На завершення вірні отримали буклети на екологічну тематику.

 

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології