Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Втихомирити свої природні апетити і жити в гармонії з природоюУ суботу, 24 березня, відбулася міжнародна акція Година Землі, під час якої люди по всьому світу вимикають світло на одну годину. Україна приєдналася до акції о 20:30. Ця акція нагадує людям про необхідність збереження ресурсів на Землі, адже наша планета не в змозі продукувати стільки природних ресурсів, скільки цього вимагає сучасне населення. Тому нам потрібно хоча б трішки втихомирити свої природні апетити і намагатись жити в гармонії з природою, зважаючи і на її потреби.

До цього нас закликає і Христова Церква, намагаючись сформувати в нашій свідомості відповідальність за створений Богом світ.

У грудні 2007 року в УГКЦ було створено Бюро з питань екології, головним завданням якого є підвищення екологічної свідомості у суспільстві, шляхом інформаційно-освітньої діяльності та практичних ініціатив.

 

«Церква є небайдужою до проблем довкілля і трактує питання збереження створеного Богом світу як невід’ємну складову своєї місії», - розповідав д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

 

Не можна забувати  слова Святішого Отця Венедикта XVI, який твердив:

 

«Відповідальність за створіння не є для Церкви своєрідною модою, але дійсністю, яка випливає з її віри».

 

Днем раніше, 23 березня у катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці Чернівців, з благословення преосвященного кир Йосафата, відбулася екологічна Хресна дорога. Приготував текст розважання та провів екомолитву всечеснійший отець Назарій Мицко – референт Бюро УГКЦ з питань екології та адміністратор громади УГКЦ м. Вашківці.

Розважаючи на Хресній дорозі, парафіяни мали змогу застановитись над своїм ставленням до природи, як Божого дару. Після молитовних розважань отець Назарій виголосив екологічну науку.

 

«Ми несемо відповідальність за збереження екологічної чистоти на нашій планеті, і дуже важливим є те, в якому стані ми залишимо Землю для наших дітей та прийдешніх поколінь...»  

 

Священик у своєму зверненні згадав про Годину Землі і закликав вірних катедри приєднатися до цієї важливої акції.

До речі, екологічна Хресна Дорога в Чернівцях відбувається не вперше, а проводиться щороку в часі Великого посту.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ecoburougccorgua.