Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

До акції "Година Землі" приєднались семінаристи ІФДС та КТДСУ суботу, 24 березня за сприяння Екологічного бюро УГКЦ Івано-Франківська духовна семінарія приєдналася до Всесвітньої екологічної акції "Година Землі". О 20:30 було вимкнено все освітлення, а вечірню при свічках розпочав о. Михайло Дзуль.

Після Великої вечірні о. Михайло провів коротку конференцію про екологічні проблеми, розповівши семінаристам про саму акцію "Година Землі" та про важливість і нагальність екологічних проблем. Було заторкнуто глобальні проблеми, які призводять до руйнівних процесів у природі, та правду про те, що люди у більшості своїй не цінують довірені їм Господом блага. Природа є Божим даром, який людина має цінувати.

Акція "Година Землі" покликана не вирішувати екологічні проблеми, а спрямована для того, щоб привернути увагу громадськості до них. Адже людина, проходивши вулицею, на якій в рамках акції вимкнули освітлення, зацікавиться причиною, і таким чином зверне свою увагу на проблему екології у світі.

Присутні мали змогу довідатись численні статистичні дані щодо масштабів забруднень в Україні та світі і основні напрямні для їх вирішення.

Також 24 березня 2018 року Київська Трьохсвятительська Духовна семінарії в чергове долучилися до міжнародної акції "Година Землі", де при запалених свічках та при вимкнутому світлі розпочалась вечірня молитва, що символізувало участь у акції, яка об'єднує людей із різних континентів, яким не є байдужою проблема довкілля. Цього дня до семінаристів завітав екологічний референт о. Роман Романович.

По завершені Вечірнього Богослужіння священик звернувся до семінаристів зі словами екологічної катехизи. Центральною думкою цієї науки було те, що людина зобов'язана подбати про чистоту стосунків у трьох вимірах людина-Бог, людина-людина та людина-природа.

Також екореферент зробив презентацію екологічної казочки "Арчі" від Екобюро та подарував один примірник для семінарської бібліотеки.    

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології

 

ДОВІДКА:

Година Землі – це міжнародна акція, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди, організації та комерційні установи на одну годину вимикають зайве освітлення й електроприлади як символ їх єднання і прихильність до збереження планети. Захід спрямовано насамперед на те, щоб привернути увагу до екологічних проблем Землі (наслідків зміни клімату, згубної людської діяльності тощо), змусити людей задуматися і зупинити деградацію природного середовища планети.

Вперше Година Землі була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році. Вона стартувала у Сіднеї. Тоді рівно на годину погасли вогні у понад 2 млн будинків і підприємств як демонстрація своєї позиції щодо зміни клімату.

Через рік акція стала глобальним рухом із понад 100 млн людей у 35 країнах. Пам'ятки, як-от міст "Гарбор-Брідж" у Сіднеї, Сі-Ен Тауер у Торонто, міст "Золота Брама" в Сан-Франциско, Колізей Рима, всі стояли в темряві під час Години Землі в 2008 році.

У березні 2009 року Година Землі стала наймасовішою акцією в історії людства - за оцінками WWF, до неї приєдналося понад мільярд жителів планети.

Наступні роки показали, що це далеко не межа – популярність екологічного заходу зростає і зростає. У 2017 році до акції приєдналися понад 184 країн світу. Тобто, близько 2 млрд людей всього світу хочуть щось конкретно зробити для збереження планети.

Скептики вважають акцію марною, бо вона не економить електроенергію і, на їхню думку, жодним чином не покращує екологію. Але в WWF наголошують, що метою заходу не є заощадження енергоресурсів, вона не розрахована на миттєві результати і все ж приносить велику користь.

За роки існування акції "Година Землі" по всьому світу було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Наприклад, у Росії ухвалили нове законодавство з охорони морів і лісів, в Казахстані висадили 17 млн дерев, в Індії та на Філіппінах почали масово переводити будинки на освітлення за допомогою сонячних батарей, в Аргентині під захист було взято 3,4 млн га морської території тощо.До того ж змінюються споживчі звички мільйонів людей по всьому світу.