Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Підгірцях пройшов літній християнський ЕкоТабірУ період із 17 по 24 червня у селі Підгірці Бродівського району при Храмі Св. Йосифа (Обручника) і Воздвиження Чесного Хреста відбувся релігійний табір для дітей, ініціатором якого став настоятель храму отець Тарас Дзьоба.

Провідниками табору були студентки факультету "Соціальна педагогіка" Українського католицького університету Кулицька Марія та Купчева Христина, а також у процесі проведення заходу взяли участь працівники Національного Природного Парку «Північне Поділля».

Протягом усього тижня діти мали бесіди духовно-екологічного спрямування.

Під час табору його учасники садили саджанці чорнобривців, малювали плакати на екологічну тематику та навіть мали можливість власноруч подбати про довкілля, частково очистивши засмічені узбіччя Підгірців.

Щодо релігійного аспекту формації, то кожен день був відведений на певну тематику, яка прослідковувалася у ранковій молитві, у відповідності до тематичної зустрічі, протягом якої діти мали бесіди та дискусії на релігійні теми, також у різноманітних майстер-класах та завершувався день школою пісні, яка відповідала заданій темі дня.

Так протягом табору учасники обговорювали теми «Любові до ближнього», «Християнської радості», «Важливості дружби», «Вміння правильного спілкування» і, навіть, «Захисту тварин із релігійного аспекту».

До духовного навчання у дітей додалась можливість фізичного розвитку, завдяки вивченню бансів, проведенню ігор та квестів, а також прогулянкам по Підгірцях.

Окрім вищесказаного учасники табору могли скористатися послугами таборової пошти та писати один одному листи. Ця "родзинка" табору дуже припала дітям до душі.

Літній табір при парафії Св. Йосифа (Обручника) і Воздвиження Чесного Хреста став для місцевих дітей можливістю поєднати релігійний та екологічний відпочинок, відкрити для себе багато нової інформації, а також з користю та радістю провести вільний час.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології