Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Пам'ятник Біблії та 9 дерев із Святого Письма. У Тернополі, за участі студентського активу, професорів, священослужителів, влади міста та краю, посади біблійний ботанічний сад.

Перший, у нашому місті, Едемський сад- буде місцем, де кожен зможе відчути гармонію та наблизитись ближче до Бога. Повідомляє канал Тернопіль1 Першокурсник Андрій сьогодні долучився до творення історії. Разом із деканом свого факультету Тетяною Вільчинською та народним депутатом України Романом Заставним посадив дерево, яке має назву "Мана Небесна".

Хлопець зізнається, дуже радий, що саме йому випала честь долучитись до створення біблійного ботанічного саду. Така подія стала святом для усього університету. Представники факультетів разом із владою міста та краю висадили 9 дерев, про які згадують у Святому Письмі. Ідея створення саду виникла у професора хіміко-біологічного факультету Миколи Барни.

Свій задум чоловік виношував протягом 3 років, а приклад запозичив у вчених із Чернівецького національного університету. "Вони в 2010 році опублікували монографію "Рослини Святого Письма та перспективи створення Біблійного саду".

Ми рецензували цю монографію, добре вивчили і започаткували. Реалізовуємо на території дендрарію ТНПУ", пояснює доктор біологічних наук, професор кафедри ботаніки та зоології ТНПУ Микола Барна. Ботанічний сад має і велике значення для церкви.

Створений він на прикладі райського саду - місця, де людина знайде гармонію із собою та Богом, каже синкел Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, капелан ТНПУ о.Віталій Козак.

Творці Тернопільського біблійного ботанічного саду кажуть, сьогодні вони лише поклали початок. У майбутньому планують територію огородити, встановити фігури Ісуса Христа, Божої Матері та лавки для відпочинку.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Т1 Новини