Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Екологічні реколекції на Миколаївщині19-20 квітня 2019 року у с. Шевченкове Миколаївської обл. на парафії Пресвятої Трійці УГКЦ, настоятелем якої є декан Миколаївського деканату о. Тарас Павлюс, відбулися екологічні реколекції.

Час великого посту є гарною нагодою для глибшого аналізу свого духовного життя, стану душі, переосмислення способу життя у світлі земного життя та добровільних страждань Ісуса Христа.

Використовуючи цей благодатний час, Бюро УГКЦ з питань екології прикладає максимально зусиль проводячи Великопосну ініціативу, яка має назву «Екологічне навернення для порятунку створіння», для того, щоб донести до людей співвідповідальність за екологічні гріхи, їхній негативний наслідок на фізичне та духовне життя всіх людей та їхню несумісність із Божою волею.

Отець Дмитро Онуфрик, екореферент Одеського екзархату, який провадив екологічні реколекції на парафії Пресвятої Трійці у с. Шевченкове, наголошував на руйнівній силі гріха. Адже кожний гріх запрограмований на поступове знищення його носія, суспільства, а також всього створеного Богом світу, в якому живе людина.

Продовжуючи свою науку, о. Дмитро зазначив, що Христос, хоч і зазнає ударів, насилля і смерті від гріха, який опанував людей, є переможцем смерті, тому що є володарем життя і є самим життям бо є справжнім Богом. Тому єдиний порятунок – це щире визнання своїх гріхів, в тому числі й екологічних, перед Христом і повне перезавантаження пріоритетів життя, щоб вони ніколи не суперечили Божій волі та нашій істинній людській природі.

Під час реколекцій присутні мали можливість брати участь у різних Богослужіннях Великого посту, а також приступити до Святої Тайни Покаяння. А на завершення духовних наук стали учасниками чину Соборування, яке було здійснене для зцілення фізичних та духовних недуг всіх присутніх.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології.