Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

 На Львівщині діти з християнського табору рятували ліс від сміття

З ініціативи голови екологічної комісії Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ о. Тараса Дзьоби та за підтримки Львівської екологічної інспекції, в особі Швайки Сергія Ігоровича, у селі Комарівка (Бродівського деканату) пройшла акція «Врятуй рідний ліс від сміття».

Вже третій рік поспіль о. Руслан Жигіль організовує у своїй парафії дитячий християнський табір, проте, вперше цього року один з днів такого табору був присвячений темі відповідальності людини за стан довкілля.

Старші учасники християнського табору з о. Тарасом говорять про проблему забруднення довкілля

18 липня, у четвертий день проведення табору, діти роздумували над відповідальністю християнина за стан природи, а також про те, як кожен може зробити свій внесок у чистоту навколишнього середовища. Отець Тарас, у своєму слові до дітей зазначив, що для того, щоб було менше сміття, необхідно утриматись від купівлі зайвих речей. Наприклад, варто відмовитися від одноразових речей (пластикового посуду, поліетиленових пакетів), натомість надавати перевагу речам багаторазового вжитку. 

Наймолодші дітки табору виразили свою свідомість стосовно цінності і краси Божого створіння – природи у прекрасних малюнках, які можуть стати не лиш гарною окрасою дому, але й спонукати дорослих призадуматися щодо нашої спільної відповідальності за довірений Творцем світ.

Опісля, близько сімдесяти дітей, віком від 7 до 17 років, разом зі священиками о. Русланом Жигілем, о. Юрієм Білем та о.Тарасом Дзьобою вирушили до лісу, щоб прибрати відпочинкову зону села від засмічення. Результат перевершив сподівання! Приблизно 40 мішечків сміття було зібрано дітьми з невеликої відпочинкової галявини та прилеглої до неї території.

Діти прибирають ліс від сміття

Після інтенсивного прибирання, на цій галявині було встановлено таблички із закликом не смітити в лісі, адже забруднення природи – гріх проти Бога Творця. Організатори табору сподіваються, що цей «екологічний день» залишиться у свідомості дітей і спричиниться до формування більш цілісної віри в Творця і Спасителя, що включає також і відповідальне ставлення до природи.

Діти прибирають ліс від сміття

Добра праця не втомлює, а дарує хороший настрій! Навіть не зважаючи на те, що це праця з сміттям

Якщо діти закликають не смітити – дорослим варто прислухатися

о. Тарас і волонтери християнського табору, студентки УКУ, встановлюють табличку на відпочинковій галявині

 о. Юрій разом з дітьми встановлює попереджувальну табличку