Суттю християнської аскези є боротьба з лихими думками та пристрастями й набуття чеснот. Дія пристрастей настільки руйнівна, що їх часто порівнюють з нищівною хворобою. "Коли

Читати далі

УкраїнаНа південному березі Мертвого моря і нині можна побачити унікальні соляні стовпи, які нагадують кожному знайомому зі старозавітніми книгами християнинові трагічну історію тамтешніх прадавніх міст

Читати далі

В новозавітню історію Свята гора Тавор увійшла, як гора Преображення, хоча в євангелії нема згадки про перебування Спасителя з учнями саме на горі Тавор. Є

Читати далі

Сім'я

Бог сильно любить дітей. Це видно по діях і розповідях Ісуса Христа. Ось наприклад: „ Ісус покликав дитину, поставив її серед них і каже: „Істинно

Читати далі

І Серце Священика і Бог

Певно що, у серці священика, найважливіше є Бог. Але через те, що Бог є безмежно досконалий і розум священика не

Читати далі

І Добрий Людський батько

Добрий батько дає своїм дітям багато речей. Найперше батько дає нам життя. Без батька ми б не могли існувати на землі,

Читати далі

дитина

Радісні очі, які дякують мамі і татові за життя. Веселий сміх, приємна усмішка, красиві оченята, безтурботність у всьому маленької дитини, показує наскільки сильно Бог любить

Читати далі

Тереза Будь-яка влада походить від Бога: “Не мав би ти наді мною ніякої влади, якби тобі не було дано згори.” (Ів 19, 11)—сказав Ісус до Пилата,

Читати далі

Єром. Василій Вороновський

Єром. Василій Вороновський"Віддати правдиву шану о. Василію - означає брати приклад з нього і наслідувати його" - Владика Венедикт.

Святі особи являють Бога. Ми багато знаємо,

Читати далі

Сьогодні хочу поговорити з вами про одну з найболючіших і напоширеніших тем сьогодення. Телеманія та комп'ютероманія. Мабуть кожен у своєму житті стикався з цією проблемою

Читати далі

Незважаючи на те, що християнин достатньо обізнаний з християнським вченням, що ходить до Церкви і у деякій мірі вірний заповідям та приписам Церкви, все ж

Читати далі

Що пропагує Європа?Що пропагує Європа?

Чому європейські країни забороняють носіння хіджабу (паранджі)? Чи мають праву вони це робити? Що каже Біблія про покривання голови?

Останнім часом все частіше можна побачити

Читати далі

Смерть є переходом від одного життя до іншого. Смерті не можливо уникнути бо такою є наша реальність після першого упадку наших прародичів у гріх. Спочатку

Читати далі

Св. Григорій Палама: безперервна молитва у житті сучасної людини

altМи живемо в часі швидких змін, які заторкують різні сфери життя людини. Кожний старається не відставати.

Читати далі