Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

 Притча про пліткиІснує одна історія про жінку, що розпускала плітки. Ця жінка була відомою пліткаркою, розповсюджувала різноманітні плітки про одного чоловіка, чим зіпсувала йому репутацію і власну гідність. Згодом, збагнувши свій гріх, вона пішла до церкви на сповідь. Отець-сповідник уважно вислухав її і сказав: "Ти ще не готова до того, щоб я міг відпустити тобі твій гріх, а гріх цей вельми великий і страшний". Жінка запитала його: "Що ж зробити мені, отче?". Отець-сповідник сказав: "Піди до себе додому, візьми пір'яну подушку, ножа, піднімися на дах свого будинку у вітряний день і поріж її на шмаття". Жінка послухалася і пішла додому. Через декілька днів вона повернулася і повідомила отця-сповідника про те, що виконала його доручення.

Отець-сповідник запитав: "Що ж сталося, коли ти розрізала подушку?". Жінка відповіла: "Вітер розніс пір'я по всіх усюдах, по всіх закутках і шпаринах". Тоді священик сказав: "Ну що ж, тепер мусиш піти і позбирати усе до останньої пір'їнки, а доти доки не зробиш цього, не вертайся до мене". Жінка злякалася і відказала: "Отче, як же я позбираю його, коли воно розлетілося так далеко, що я навіть не знаю, де шукати?". Отець сказав: "Це пір'я - є твої плітки. І ти вже ніколи не зможеш позбирати їх, як не можеш ти позбирати і пір'я те".

Пліткарство... Як зараз поширене це явище серед людей. Десь хтось почує уривок розмови і тут таки перекрутить все на свій лад і поспішить передати іншим. Пліткарство бере початок із власних умовивосновків, які не завжди є правильними чи істинними.

Християнський портал КІРІОС за матеріалами ХрамЛьвів.