Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Хто хоче стати мільйонером?Схоже, майже кожен хоче, дивлячись на те, як ми купуємо лотерейні квитки.

Нещодавно в Австралії третина всіх австралійців купила квиток на 1-у 80-мільйонний шанс виграти 100 мільйонів доларів. У США це нічого надзвичайного для людей купувати квитки на 1-300 мільйонів шанс. Ці цифри настільки великі, що в США купівля лотерейних квитків часто називається “податком дурості”.

Хоча ми всі хочемо бути мільйонерами, лише деякі люди виграють. Вони виграють велику суму грошей з надією і мрією, що їх життя буде абсолютно змінено на позитивне після виграшу. На жаль, правда для більшості людей, які виграли великі суми грошей,  зовсім інша.

Нещодавно заголовок однієї газети Мельбурну писав “Можливо, що виграшні мільйони – це програші”. У США ми читаємо: “Лотерея – це шахрайство, здійснене на дурних і найбільш довірливих”.

Я особисто не знав занадто багато великих лотерейних переможців, але я знаю про одну людину, яка мудро використала його перемогу і є “дуже щасливою людиною”. Більшість переможців, яких я знав, мали досить сумні історії, якими вони могли поділитися вже лише через рік після виграшу.Американські та шведські дослідження показують, що більшість “великих” переможців фактично не залишають своєї роботи.

Багато “щасливих” переможців часто закінчують банкрутством та більшими проблемами, такими як розбиття сімей, втрата друзів, алкоголізм, проблемами зі здоров’ям та самогубством. Виграш великих сум грошей фактично часто засмучує людей. Один автор стверджує, що “90% лото-переможців  дуже швидко втрачають сім’ї, друзів та гроші”. Звичайно, я знаю, що якщо ви дійсно виграєте велику симу, вас це не спідкає, якщо ви дуже хороший менеджер грошей, знаєте людську природу і маєте збалансоване духовне життя. Якщо ви подивитеся ближче на життя та дії людей, які виграли менші суми, ви помітите, що ці люди забувають про основи християнського життя. Це стосується первісного гріха. Плутанина про природу людей, якими вони були створені Богом. Гріх Адама та Єви полягав у тому, що вони вважали, що вони повинні бути рівними з самим Богом. Багато грошей може дати вам таке відчуття. Це стається тоді, коли наші відносини з Богом є помилковими.

Єдина особа, яку я особисто зустрічав, який виграв багато грошей і мав дуже позитивний досвід, є гарним прикладом того, про що я говорю. Ця людина все ще вірить в Бога, молиться, ходить до церкви, має сильну любов до сім’ї та громади. Більш менше те, що ви очікуєте від хорошого християнина.

Владика Петро Стасюк

Єпархій Української Греко-Католицької Церкви у

Австралії, Новий Зеландії та Океанії

Християнський портал КІРІОС за матеріалами catholicukesorgau