Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Фатімі відбудеться Форум мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи (Програма)21-22 жовтня за ініціативи Пасторально-міграційного відділу УГКЦ у португальському місті Фатіма відбудеться Форум мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи на тему “Розвиток духовного та суспільного життя українців в Центральній та Західній Європі. Ініціативи Української Греко-Католицької Церкви, громадських організацій та держави”.

На заході обговорюватимуть духовний провід українських мігрантів, виклики, які постають перед ними, питання законодавства, освіти, функціонування громадських організацій. У роботі Форуму візьмуть участь голова ПМВ владика Йосиф (Мілян), генеральний директор фундації "Мігрантес" монс. Жан-Карло Перего, координатор капеланії УГКЦ у Португалії о. Іван Гудзь, президент Асоціації “Свята Софія” о. Марко Семеген, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха, депутат Парламенту Угорщини Ярослава Хортяні, директор представництва Світового конгресу українців в Україні Сергій Касянчук, міністр освіти та науки України Лілія Гриневич, директор департаменту світового українства та культурно-гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України Лариса Дір, керівник експертної групи ПМВ Григорій Селещук, експерт ПМВ єрм. Юстин Бойко та ін.

Крім того, 22-23 жовтня до Фатіми, як всесвітньо відомого центру християнського паломництва, відбудеться Проща українських мігрантів Центральної та Західної Європи.

Додаток:

Програма прощі

П’ятниця, 21 жовтня

15:00 – 19:00 – реєстрація прочан

Субота, 22 жовтня

09:00 - виїзд до Назаре (Санктуарій Пресвятої Діви Марії), екскурсія (участь за бажанням і попереднім записом)

12:00 - 14:00- Божественна Літургія спільно з єпископами Східних Церков в Європі

14:30 – повернення до Фатіми

17:00 – 18:00 - Молебень до Пресвятої Богородиці у Фатімі в Seminàrio do Coraçãu di Maria

21:30 Молитва: вервиця і процесія зі свічками від каплиці об’явлення по площі Фатімського Санктуарію

23:00 – 01:00 Молитовні чування (в семінарії), молитви, духовно-мистецька програма. Свята Тайна Покаяння

Неділя, 23 жовтня

08:00 - 10:00 - Свята Тайна Покаяння в Санктуарії

10:30 - 12:00 - Божественна Літургія, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні з єпископами Східних Церков Європи. Отримання повного відпусту з нагоди Ювілею милосердя і перехід через Святі двері у Санктуарії Фатіми

Завершення і від’їзд