Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Науково-мистецька академія з нагоди 100 - річчя о.Келестина КостецькогоКомісія сакрального мистецтва і культури Чернівецької єпархії УГКЦ, з благословення Правлячого єпископа преосвященного владики Йосафата Мощича, запрошує на науково-мистецьку академію з нагоди 100 - річчя від дня смерті отця Келестина Костецького,

Келестин Костецький (1843-1919 рр.) - священик  УГКЦ, декан  Буковинський  від 1895 року, митрат, почесний крилошанин, апостольський протонотарь, церковний діяч на Буковині, почесний громадянин Чернівців. Автор унікального рукопису «Хроніка парохії греко-католицької в Чернівцях від її основання до часу біжучого».

Доповіді представляють: 

Володимир Старик, громадсько-політичний і культурний діяч, журналіст, перекладач, публіцист, історик.  Голова Товариства «Український народний дім у Чернівцях».

"Келестин Костецький як учасник українського націотворчого процесу на Буковині"

Мизак Нестор, доктор історичних наук, професор  кафедри культурології , релігєзнавства та теології   Чернівецького національного університету імері Юрія Федьковича.

«Трансформація релігійних цінностей на Буковині  у контексті листування отця- декана  Келестина Костецького з митрополитом Андреєм  Шептицьким  (1900- 1914 рр.)»

Яремчук Андрій, кандидат історичних  наук, Український Католицький Університет ( Львів).

 «Отець -декан  Келестин Костецький – подвижник  християнської віри на Буковині»

Науково-мистецька академія пройде 01 березня 2019 р.Б (п’ятниця) в Катедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ  м. Чернівці, вул Руська 28.

Початок дійства о 17:00.

УВАГА!

В суботу 02 березня 2019 р. запрошуємо духовенство та мирян на панахаду та покладання квітів біля могили отця Келестина Костецького в 11:00

 "Руський цвинтар". 

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ugcc.cv.ua