Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Open space: «Точка дотику: молодь + священики»Як думаєте, що повинна зробити Церква, щоб краще відчути і відповісти на потреби сучасної молодої людини? Де можуть перетнутися інтереси студента УКУ з тим, про що проповідують священики? Ви готові до нового формату спілкування? Тоді вперед!

Минулого року Папа Франциск вирішив запитати молодь усього світу про те, чим вона живе, що її цікавить, які долає труднощі. Українська молодь також відповідала на запитання цієї анкети. Після цього, у жовтні 2018 р., у Римі відбувся Синод, зібрання провідників Церкви з усього світу разом із представниками молоді. Цікаво, що туди запросили не лише таку молодь, яка є активною у релігійному житті. Папа Франциск разом з багатьма владиками  слухали молодь і вирішили, що цей Синод буде лише початком ближчого спілкування.

Саме 25 березня  у Ватикані оприлюднять Папський документ, котрий є результатом цього Синоду. Це покладе новий початок молодіжного служіння Церкви. Але він ризикує залишитися всього лише гарним  текстом, якщо ми, кожен на своєму місці, залишимося байдужими. Це наш шанс! Можемо говорити про те, чого потребуємо і чого не розуміємо, що нас хвилює чи викликає обурення.

«Сучасна молоде, яка ти?» З таким запитанням до спільноти Колегіуму завітає 25 священиків, які хочуть навчитися ефективно працювати з молоддю. Саме 25 березня вони розпочнуть навчання  на спеціальному навчальному курсі МАПа (Молодіжний Апостолят Парафії), який проводить Патріарша Комісія у справах молоді УГКЦ. Це буде зустріч рівних: тих, хто готовий вчитися і відкриватися на нове!

Отож, 25 березня о 20.00 чекаємо тебе у Трапезній УКУ.

В програмі:

  • знайомство із Патріаршою Комісією у справах молоді УГКЦ («Вітер На-Дії», dyvensvit.org – це їх робота);
  • дискусія OPEN SPACE про те, якою є сучасна молодь і чого вона потребує;
  • неформальне спілкування з лідерами молодіжного служіння та частування.

 

 

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Прес-службу УКУ.