Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Терористи У ніч з 13 на 14 серпня 2014 року озброєні представники самопроголошеної “Донецької народної республіки” здійснили черговий акт релігійної нетерпимості стосовно християн Донеччини.

Цього разу бойовики захопили будівлю релігійної громади «Слово життя» Української Християнської Євангельської Церкви (УХЄЦ) по вулиці Ткаченка, 100 у місті Донецьку,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ІРС.

“Немає слів, щоб виразити біль і печаль! Понад двадцять років ми вкладали свої серця, свої фінанси в будівлю церкви і тепер нас позбавили можливості збиратися для молитви і служіння Богу”, – підкреслив єпископ Леонід Падун.

Слід нагадати, що представники самопроголошеної “Донецької народної республіки” у травні 2014 року задекларували у власній “конституції”, що на захоплених ними територіях “первісною та пануючою вірою є Православна віра..., що сповідується Руською Православною Церквою (Московський Патріархат)”. 

Також представники “ДНР” проголосили: “Історичний досвід і роль Руської Православної Церкви (Московський Патріархат) визнаються та поважаються, в тому числі, як системоутворюючі стовпи Руського Світу”.