Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Свідоцтва від Міністерства оборони України отримала перша група капеланів - баптистівЗ нагоди завершення навчання військових капеланів у Київській богословській семінарії відбулася урочиста подія. Дійство проходило 29 січня 2016 року. Вперше у Союзі ЄХБ 26 служителів (пастори і диякони) отримали статус «пастор-капелан» для служіння серед військовослужбовців в особливих умовах. Тепер вони мають повноваження звершувати всі священодії серед військових. Ще 5 членів спільнот ЄХБ, які також проходили це навчання, отримали статус «Помічник капелана».

Навчання капеланів було насиченим і інтенсивним за своєю програмою і проходило на базі Київської богословської семінарії. П’ятиденне навчання включало в себе заняття по тактичній медицині, по спеціальній військово-капеланській підготовці, де братів знайомили з основами капеланської діяльності серед військовослужбовців - з певними моментами психологічної підготовки. Також вони були ознайомлені з основами біблійного консультування в умовах бойових дій. Усі викладачі – майстри свого профілю, серед них: медик Євген П’янков, керівник курсу капеланського навчання в КБС Валентин Кореневич, полковники Руслан Коханчук і Сергій Грилюк та інші.

Вручення посвідчень, грамот та відзнак від Генерального штабу проходило в особливій атмосфері братерської любові і прийняття, де кожен радів успіху іншого.

Голова союзу ЄХБ Валерій Антонюк наголосив про відповідальність євангельських спільнот, які мають мати потужний і позитивний вплив на духовне формування і клімат серед військових. Він зауважив: «Бог дає сьогодні нашому поколінню особливу можливість служити Йому та своїй країні, і це - нова сторінка в нашій історії. І нині особливо цінними є ті люди, які допоможуть українським військовим познайомитися з живим і всемогутнім Богом. Ви є першою групою капеланів, які стали служити у складних і невизначених умовах. Я маю для вас біблійне побажання. Цим побажанням є слова з Біблії. Слова, з якими в свій час звернувся Бог до Ісуса Навина, єврейського полководця: «Будь сильний та відважний! Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити.»

Як зазначив старший капелан Союзу ЄХБ Василь Хіміч, у складі тих братів, які служать у зоні бойових дій, є ті, хто проходив строкову службу; є кадрові офіцери в минулому, а тепер перебувають у запасі, а також є і ті, хто взагалі ніколи не служив. Тому й виникла необхідність у поглибленому специфічному інструктажі, а також у більш глибокому розумінні ритму життя та специфіки служби військовослужбовців.

 «Ваші слова впливові, бо ви знаєте Бога, − наголосив Брюс Кіттлесон, який представляє міжнародну гуманітарну організацію «Оливкова гілка» (США). −  Господь керує і направляє. Він дає саме ті слова, які ви маєте говорити. Тому у вас є слова зцілення і миру. Але до того, як сказати бодай якесь слово, треба вислухати людину».

Відкривати свої сердечні переживання та прохання у молитві перед Богом, у всьому довірятись Йому, побажав капеланам Михайло Андрашко,  відповідальний в Союзі за співпрацю з Міністерством оборони України.

Капеланам  видали свідоцтва, які одночасно завірені Союзом ЄХБ і Міністерством оборони, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ecbua.