Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Алжир: християнина посадили на 5 років за пост в соц.мережіВ Алжирі християнина звинуватили в богохульстві і засудили до п'яти років тюремного ув'язнення за пост у соціальній мережі,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на портал invictory.

Чоловік, ім'я якого не розголошується, був заарештований 31 липня і звинувачений в богохульстві після публікації в одній з соцмереж поста про те, що "світло Ісуса перемагає брехню ісламу і його пророків".

На допит до прокурора ця людина потрапила відразу в день арешту, адвоката йому не надали. На прохання родини представники алжирської світської організації з прав людини погодилися захищати його в суді. Але, як повідомляє християнська правозахисна організація Middle East Concern, суддя заявив, що чоловік виявив бажання захищати себе самостійно, тому жоден адвокат не був допущений до зали суду.

Суд відбувся 7 серпня. Християнин отримав максимально можливе в Алжирі покарання за богохульство - п'ять років позбавлення волі і великий штраф. Протестантська церква Алжиру (Église Protestante d'Algérie) планує оскаржити вирок.

Протестанти складають трохи більше 1% 40-мільйонного населення Алжиру. Решта 99% сповідують іслам. Країна займає 37 місце в списку переслідування християн ( World Watch List ). Звернення або спроба звернення будь-кого з ісламу в іншу релігію вважається в Алжирі порушення закону. Тільки мусульмани мають право проводити відкриті збори, а християнським церквам влада відмовляє в реєстрації.