Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Англіканська церква в Уельсі заборонила «нехристиянську» йогуАнгліканська церква в Уельсі заборонила «нехристиянську» йогу в громадському центрі при храмі по цілому ряду богословських причин,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Седмицю та Christianpost.

Адміністрація храму Святого Давида в центральному Уельсі виселила групи, що практикують йогу, з общинного центру при храмі, оголосивши цю індійську систему "духовного і фізичного" розвитку нехристиянською і такою що вступає в протиріччя з християнськими цінностями і переконаннями. Багато кліриків також засуджують йогу за те, що «вона вчить своїх послідовників культивувати зосередження на собі, а не на істинного Бога». В результаті такого рішення Англіканська церква в Уельсі може зіткнутися з бойкотом з боку частини обурених її рішенням прихожан.

Представник Англіканської церкви Уельсу пояснив деякі правила церкви щодо діяльності спільнотного центру який спонсорується. «У будівлі центру можна вживати алкоголь, але його продаж заборонений. Фізичні вправи популярної системи «пілатес» дозволені, але йога заборонена. Заборонена взагалі всяка нехристиянська діяльність »- повідомив представник.

Багато місцевих жителів збираються опротестувати рішення храмового начальства на засіданні парафіяльної церковної ради.

Заняття йогою довго були причиною суперечок в християнських громадах і церковних обмежень. Місяць тому, наприклад, римсько-католицька школа в штаті Канзас (США), заборонила навіть називати заняття йогою, а саму цю систему фізичної і духовної культури перейменувала в «життєвий фітнес», прагнучи дистанціюватися від індуїстського коріння цієї системи.

«У наших класах завжди вивчалися тільки фізичні аспекти йоги, - сказав тоді Стів Джонсон (Steve Johnson), директор зі зв'язків з громадськістю коледжу ордена бенедиктинців, в своєму інтерв'ю.- При цьому курс йоги викладався всього половину семестру по годині на тиждень, щоб дати нашим студентам базові поняття про тренувальні та оздоровчі аспекти йоги. Ми говоримо критикам, що нова назва курсу уточнює його зміст і краще відповідає настановам Папи Франциска і рекомендацій ректора нашого архієпископства. При цьому ми також враховували скарги багатьох випускників, студентів, викладачів та адміністраторів, які стурбовані тим, що духовний компонент цієї індуїстської системи розвитку людини не відповідає принципам католицького виховання і навчання ».