Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Фонд Варнава допоможе християнам Бангладеш в будівництві будинківФонд Варнава, який займається підтримкою гнаної Церкви, допоможе побудувати будинки для християн в районі Гайбанда у Бангладеш,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на invictorycom.

6 листопада 2016 року, бідна громада християн народності сантал піддалася вторгненню бангладешської поліції: співробітники служби безпеки в повній бойовій екіпіровці обстріляли жителів гумовими кулями і прогнали всіх християн, а потім, за підтримки місцевих мусульман, спалили дерев'яні хатини, в яких жили християни. Залишивши всі свої мізерні пожитки, християни утікли, спостерігаючи вночі вогонь від своїх палаючих будинків. Під час нападу було вбито трьох християн, від 5 500 до 6 000 опинилися просто неба.

Після подій тієї ночі тисячі сантальських християн живуть в саморобних укриттях. Їх землю захопили, щоб вирощувати на ній цукрову тростину. Поблизу знаходиться державна цукрова фабрика.

Сантали прийняли християнство ще в 1867 році, тоді ж була побудована перша сантальська церква.

«Багато років вже вони страждають від експлуатації та несправедливості з боку бенгальців, які сповідують іслам. Підтримавши проект Фонду Варнава "Будинки для сантальських християн", ви принесете їм надію і допомогу », - відзначили в організації.

Для початку планується побудувати 50 нових будинків з цегли на церковній ділянці, з громадськими туалетами і свердловинами. Також буде відбудована школа.