Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У БІлорусії КДБ заарештувало священикаСправою арештованого священика займається посольство Ватикану. Факт арешту Владислава Лазаря підтвердив в інтерв'ю «БелТА» тимчасово виконуючий обов'язки прес-секретаря Конференції католицьких єпископів в Білорусі о.Юрій Санько.

«Ми знаємо про цей факт, але не маємо достовірної інформації про те, за що він затриманий. Чекаємо, коли з'являться на цей рахунок офіційні повідомлення », - сказав він.

Юрій Санько зазначив, що справа знаходиться в руках державних органів, зокрема, ним займається нунціатура (посольство Ватикану),- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на CHARTER97.

Міркувати на тему, чи пов'язано затримання о. Владислава Лазаря з озвученим в минулу п'ятницю Лукашенко «шпигунським» скандалом, Юрій Санько відмовився, пославшись на брак офіційної інформації. У КДБ інформацію про затримання Владислава Лазаря не підтверджують і не спростовують. Священик був арештований і поміщений у СІЗО КДБ. Владислав Лазар, настоятель парафії Зіслання Святого Духа в Борисові. У минулу п'ятницю Лукашенко заявив про затримання співробітника білоруських спецслужб, який працював на іноземні держави через представників католицької церкви. Співробітник спецслужб, уточнив він, «не лише здавав інформацію, але через його діяльності постраждали люди, які працюють за кордоном».