Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У рамках програми допомоги Папи Франциска на Франківщину прибуло понад 100 дітей з прифронтової зони28 лютого, в останній день зими, до "Дитячого селища" у селі Яблуниця на Івано-Франківщині, яким опікується "Карітас-Спес Україна", прибуло 100 дітей з Маріуполя, Слов’янську, Дружківки, Волновахи, Костянтиновки та інших міст та містечок Донецької області.

Це – найчисельніша група дітей, що відпочивають тут завдяки підтримці Святішого Отця Франциска (Акція "Папа для України"). У попередніх заїздах чисельність змін доходила до 50 осіб разом із вихователями та волонтерами. 

З вокзалу у м. Ворохті, куди прибув потяг зі Сходу України, діти переїхали до кінцевої мети мандрівки - до табору у Яблуниці,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на прес-службу "Карітас-Спес Україна".

Тут вони навчатимуться та відпочиватимуть, їздитимуть на екскурсії, ходитимуть у гори, гратимуться у сніжки, кататимуться на санчатах, дихатимуть свіжим гірським повітрям та вживатимуть смачну й багату на вітаміни їжу, приготовано із усією українською гостинністю.
Програма навчання та реабілітації дітей з Донецької та Луганської областей в осередках Релігійної Місії "Карітас-Спес" Римсько-Католицької Церкви в рамках Акції "Папа для України", триватиме 180 днів. Вона розрахована на 50 дітей початкових класів у віці від 6 до 10 років.
Діти зможуть відпочивати і навчатися протягом місяця в спецалізованих центрах в Карпатах у населеному пункті Яблуниця, Івано-Франківської області, та на Житомирщині, поруч з с. Зарічани.

Всього у рамках програми допомоги Папи Франциска відпочинуть 300 дітей із інтернатів та сиротинців міст Лиман, Слов'янськ, Святогірськ, Краматорськ, Добропілля, Костянтинівка, Торецьк, Велика Новосілка, Волноваха, Маріуполь (Донецька область), Щастя, Новоайдар, Кремінна, Лисичанськ, Сіверодонецьк (Луганська область).