Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Молитва на харківському цвинтарі з нагоди річниці дива на Віслі15 серпня 2018 року на польському військовому цвинтарі в Харкові-П'ятихатках єпископ Станіслав Широкорадюк молився разом із Генеральним консулом Республіки Польща Янушем Яблонським і співробітниками Генерального консульства в Харкові з нагоди свята Польського війська та річниці дива на Віслі.

Про це розповів на своїй Фейсбук-сторінці отець Войцех Стасевич, вікарій кафедрального храму Успіння Пресвятої Діви Марії в Харкові.

Дивом на Віслі називають бій, який відбувся в серпні 1920 року: тоді польське військо за підтримки військових з'єднань Української Народної Республіки, зуміло відстояти незалежність Польщі в битві з Радянською Росією.

Цвинтар у Харкові – один із чотирьох так званих катинських цвинтарів, де поховані офіцери польської армії, вбиті НКВС 1940 року. 17 червня 2018 року минула 18-та річниця відкриття й освячення некрополя.

Крім Харкова, такі цвинтарі є в Катині й Мідному (також відкриті і освячені 2000 року) і в Києві-Биківні (відкритий і освячений 2012 року).

 

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на КМЦ.