Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Києві з пневматичної зброї обстріляли римо-католицьких черницьВчора, 16 квітня, під час вечірньої молитви на місці спорудження католицього храму святого  Франциска Асизького в Києві двох сестер було поранено,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на CREDO.

Сестра Терезіана зазнала травми в руку, а сестра Розалія — в обличчя. Обидві вони належать до Згромадження сестер святого Йосифа і працюють при парафії Святого Франциска.

“Я співала «Радуйся, Маріє», і раптом відчула різкий біль. Відразу не зрозуміла, що сталося. Спочатку подумала, що каменем кинули, лише пізніше зрозуміла, що це стріляли,” - пояснила сестра Розалія. “Я могла би залишитися без ока, а так - лише розрізаний ніс та щока напухла. Побачимо, що лікар ще скаже”.

Постріл був виконаний з пневматичної зброї, але, за словами о. Феделіса Волністова, розмір кулі був більшим за той, який використовується в тирі.

Дані акції супротиву є вже не першими супроти будівництва храму. В липні 2011 року на цьому ж місці була спиляна огорожа і порізаний на шматки освячений хрест.

Станівлав Широкорадюк, єпископ й Апостольський адміністратор Луцької дієцезії РКЦ в Україні, висловився так: “Ми хочемо все-таки використати свій шанс, тому що ми вже отримали останнє попередження, що якщо ми не розпочнемо будову, то в нас забирають землю і віддають іншому забудовнику. Тому що ця ділянка землі призначена виключно на забудову. Тому тут буде забудова, тільки якщо не буде храму, буде щось інше.”