Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Відійшов до вічності  владика Корнилій Пасічний, ЧСВВ, вислужений Єпарх Торонто (Канада) У четвер, 30 січня 2013 р., в Торонто, Канада, упокоївся у Господі на 87-му році життя, 71-му чернечого покликання, 61-му священства та 18-му році єпископства світлої пам’яті владика Корнилій Іван Пасічний, ЧСВВ, вислужений Єпарх Торонто Української Греко-Католицької Церкви в Канаді.

Владика Корнилій народився в Вінніпезі, Канада, 27 березня 1927 р., в родині Стефана й Анастасії з роду Крук. Народну освіту здобув у школі св. Отця Миколая (теперішня школа Непорочного Серця Марії) у Вінніпезі. У вересні 1942 р. вступив на новіціят Отців Василіян у Мондері. Середню освіту здобув у василіянському схолястикаті в Мондері та в Ґримсбі. Філософію студіював у Ґленкові, США, а богословську освіту здобув у Папському григоріянському університеті у Римі. Урочисту професію довічних обітів склав 31 жовтня 1948 р., а священичі свячення отримав у Римі 5 липня 1953 р. з рук архиєпископа Івана Бучка.

Здобувши подальші наукові ступені в Канаді, від 1956 до 1958 р. викладав філософію василіянським студентам у Мондері та був душпастирем храму в місцевості Краків. Від 1958 до 1959 року був тимчасовим душпастирем церкви св. Івана Хрестителя в Оттаві та викладав філософію в Оттавському університеті. Від 1959 до 1963 р. був заступником ігумена монастиря в Мондері, викладав латинську мову та історію України василіянським студентам. Виконував різні настоятельскі служіння в Провінції Найсвятішого Серця Отців Василіян в Канаді, був редактором журналу «Beacon » та душпастирював на парафіях і місіях.

У листопаді 1995 року блаженний Папа Іван Павло ІІ призначив о. Корнилія Пасічного Єпархом Української Католицької Церкви в Саскачевані з осідком у Саскатуні. Єпископські свячення владика Корнилій отримав 17 січня 1996 року з рук митрополита Михайла Бзделя, ЧНІ, та владик Василя Філевича та Северіяна Якимишина, ЧСВВ. Через три роки блаженний Іван Павло ІІ призначив його Єпархом Торонто і Всієї Східної Канади, а 2003 року прийняв його зречення у зв’язку з досягненням граничного віку.

Як єпископ-емерит, владика Корнилій повернувся до василіанської спільноти. Проживаючи у монастирі Отців Василіян в Торонто, продовжував душпастирську працю та був співредактором часопису «Світло».

Зі святими упокой, Господи, душу вірного твого слуги архиєрея Корнилія, та сотвори йому вічную пам’ять.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан