Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Церква продовжує щодня молитися за кращу долю українського народу, - Владика Богдан (Дзюрах)Гарантувати свободу слова і совісті та забезпечити здатність політиків чути свій народ, − такі першочергові завдання, на думку Секретаря Синоду єпископів УГКЦ владики Богдана (Дзюраха), стоять перед новим Президентом України у гуманітарній сфері.

Про це владика Богдан сказав німецькому виданню KNA (Католицька агенція новин), коментуючи підсумки президентських перегонів в Україні,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

«Політики мусять зрозуміти і навчитися, що вони являються найманими працівниками у свого народу і тому повинні служити його благу», − зауважив ієрарх. Натомість у сфері національної безпеки першочерговим завданням мало б стати, на думку єпископа, якнайшвидше припинення агресії з боку Росії, відновлення миру і гарантування безпеки усім громадянам країни.

«Завдання нелегкі, однак запорукою успіху для Президента може стати готовність суспільства до глибоких змін та солідарність з Україною міжнародної спільноти», − констатував Владика Богдан.

На переконання Секретаря Синоду, результати виборів показали з одного боку великий кредит довіри, виявлений новому Президентові українським народом, а з другого – «глибоке прагнення і тугу українців за миром, стабільністю та безпекою», що були порушені внаслідок агресії з боку Росії.

Секретар Синоду єпископів УГКЦ вважає, що Петро Порошенко, з його дотеперішнім досвідом суспільно-політичної та фінансово-економічної діяльності, має добрі передумови, щоб успішно виконувати уряд Президента.

Водночас, сучасний стан української держави вимагає глибоких і ґрунтовних реформ у всіх ділянках суспільного буття. Виглядає, що п’ятий Президент усвідомлює важливість і неминучість реформ, які слід здійснити, бо виступив на цих виборах з гаслом «Жити по-новому». Втім, на переконання владики Богдана, думати і діяти по-новому повинно не лише суспільство, але в першу чергу – політичні еліти на чолі з самим Президентом.

«Хоч український народ в ході виборів продемонстрував велику зрілість та здатність самостійно вирішувати долю власної держави, лише спільними зусиллями усієї міжнародної спільноти можна захистити незалежність України, відновити її територіальну цілісність і запевнити безпеку на усьому європейському континенті», − вважає Секретар Синоду єпископів УГКЦ.

Він наголосив, що Церква в цих складних обставинах продовжує щодня молитися за кращу долю українського народу, за Божу мудрість для керівників держави, за силу і витривалість для українських вояків.