Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Синод УГКЦ, вітає ініціативу уряду стосовно капланстваУкраїнський уряд планує створити військове капеланство у Збройних силах країни. Владика Богдан Дзюрах, генеральний секретар Архієрейського Синоду УГКЦ, вітає цю ініціативу уряду, заявивши, що капелани є "невід'ємною частиною задоволення духовних потреб громадян, де б вони не були, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на catholicnews."

"Ми раді, ця робота тепер буде регулюватися законом, особливо в сьогоднішніх драматичних обставинах", -  сказав єпископ Дзюрах.

3 липня, як повідомляв Християнський портал КІРІОС, український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні кабінету, що військові капелани є необхідні, щоб підвищити моральний дух армії, і щоб сигналізувати, що "люди всіх віросповідань" підтримують збройні сили в боротьбі з проросійськими заколотниками у східній частині країни.

Єпископ Дзюрах сказав що Українська Греко-Католицька Церква призначила близько 70 священиків для роботи з озброєними силами.

 Близько десятка служили в зоні східного конфлікту, - сказав він. Були представлені представники різних релігійних громад на пастирській раді в Міністерстві оборони України, яка розробила правила для військових капеланів і створення  каплиць на військових об'єктах, - додав єпископ.