Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Бути митрополитом – це не якась почесть, це є тяжка праця», – Патріарх Святослав у Бразилії15 липня 2014 року, у день рівноапостольного князя Володимира за новим стилем, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав увів на престол Митрополита і Архиєпископа Володимира (Ковбича). Подія відбулася у Куритибі, в архикатедральному соборі Святого Івана Христителя.

«У цей історичний день утворення нової митрополії мусимо сказати, що цей день є кульмінацією розвитку помісної Української Греко-Католицької Церкви в Бразилії», – сказав Блаженніший Святослав під час проповіді.

За його словами, історія нашого церковного буття в Бразилії є історією життя.

«Ми сьогодні чули в декреті проголошення нової митрополії цілу історію розвитку нашої Церкви на цих землях. Ми чули, як спішили за своїми овечками добрі пастирі на бразильську землю, як піклувалися про них, щоб те Христове стадо, яке прийшло на цю благодатну землю, не розбіглося. І саме завдяки столітній праці добрих пастирів те стадо збереглося і живе тепер», – розповів Предстоятель УГКЦ.

Під час проповіді Блаженніший Святослав також згадав добрих святих пастирів, яких Господь Бог посилав до своїх людей у Бразилії, які спочивають у крипті архикатедрального собору в Куритибі,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Проповідник привітав владику Володимира з днем ангела. «За Божою волею, саме в цей день ви вступаєте на престол як перший митрополит. Бути митрополитом – це не якась почесть, це є тяжка праця», – сказав Глава Церкви.

Глава УГКЦ навів слова Папи Франциска, який сказав, що кожен єпископ, кожен добрий пастир має пахнути як його вівці. Це значить, що він має бути близько людей. Пастир без овець нічого не вартий.

«Сьогодні Господь посилає вас до людей, щоб ви були близько до них, щоби знали всі їхні печалі та радості, щоб ви стали їхніми воротами до Царства небесного», – звернувся Блаженніший Святослав до Митрополита Володимира.

Глава УГКЦ закликав молитися за нового митрополита, бо перед ним велика праця.

Як повідомляв Християнський портал КІРІОС, Блаженніший Святослав прибув до Бразилії 10 липня з душпастриським візитом. Головна мета візиту Глави УГКЦ − введення в новий уряд владик Володимира (Ковбича) і Мирона (Мазура).