Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

ми мусимо сьогодні захищати. За нас Україну ніхто не захистить”, — Блаженніший СвятославГлава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) вважає великою трагедією події, які нині відбуваються на Сході України.

“Ці події, які відбуваються, це велика трагедія, тому що кожного дня ми чуємо про нові жертви. Ми не маємо права звикнути до вбивств. Ми не маємо права сприймати повідомлення про смерть через призму статистики, тому що за кожною вбитою особою — чи то військовослужбовець, чи то мирний житель Луганська чи Донецька — стоїть особа, стоїть драма сім’ї, рідних і близьких”, — сказав він на брифінгу в Івано-Франківську.

За словами Блаженнішого Святослава, “ми не маємо права складати рук і спокійно сприймати цю інформацію”, потрібно робити все, щоб зупинити кровопролиття.

“Як це зробити? Ми сьогодні не маємо простого рецепту. На складні питання немає простих відповідей. Але ми, як християни, ми молимося. І ми відчуваємо силу тої молитви. І ми відчуваємо, як за тих останніх півроку Господь Бог нас вислуховує”, — відзначив глава УГКЦ.

При цьому він звернув увагу на ті надзвичайні події, які відбулися в Україні.

“Господь Бог зумів складні ситуації швидко і дієво розв’язати. І тому ми, як християни, оцю трагедію поручаємо в руки Божі і виконуємо свій християнський обов’язок — молитви до Бога і служіння ближньому”, — зазначив глава УГКЦ.

Духовенство має сьогодні бути з українським військом, вважає предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук).

“Ми сьогодні звертаємося ще з двома такими закликами. По-перше, ми хочемо, щоби наше духовенство сьогодні було разом з нашим військом. Ми сьогодні відповідаємо на ці духовні запити, які мають наші військовослужбовці, і наші капелани були першими, які відбули з нашими солдатами в зону АТО”, — сказав він на брифінгу в Івано-Франківську,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на УНН..

За словами глави УГКЦ, нині кожна єпархія відправила своїх священиків на Схід, “які щонайменше по місяцю є разом з нашими військовослужбовцями, разом з ними ризикують своїм життям для того, щоб там їх окріпляти і духовно нести своє священиче служіння”.

З другого боку, продовжував він, церква просить, щоби українці не боялися захищати свою Батьківщину. “Бо ми знаємо, як ця часткова мобілізація, яка була оголошена нашим Президентом і Верховною Радою, по-різному була сприйнята. Але ми мусимо сьогодні захищати. За нас Україну ніхто не захистить”, — наголосив Блаженніший Святослав.

Він також торкнувся проблеми біженців зі Сходу.

“Ми маємо десятки тисяч біженців з Донбасу і ми мусимо їх приймати як братів і сестер. Ми не маємо права ділити сьогодні Україну на східняків і західняків. Ми не маємо права казати, хто більше, а хто менше має сьогодні захищати Україну. Ми сьогодні маємо дивитися на ці обставини суспільного життя очима християнської солідарності. Бо тільки у такий спосіб, як ми будемо разом, разом будемо єдині, я думаю, що і наша держава, і наше суспільство зможе подолати ті всі виклики, які сьогодні стоять перед нами”, — зазначив глава УГКЦ.