Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Львові Церква зібрала 3 млн грн для військовихУ Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові за чотири місяці, завдяки пожертвам львівʼян і представників української діаспори, вдалося зібрати майже 3 мільйони гривень. За ці кошти капелани купили понад тисячу бронежилетів та стільки ж шоломів для українських військових.

За словами настоятеля Гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла отця Степана Суса, чотири місяці тому капелани розпочали збір коштів – спочатку для військових у Криму, а потім і для вояків на Сході.

«За ці гроші придбали близько 1200 бронежилетів, близько тисячі шоломів, – повідомив о. Степан Сус. – Ще сотню пар берців, різні футболки, форми, тепловізори, прилади нічного бачення».

Усю амуніцію передають військовим на фронт. Допомогу відправляють і безпосередньо у військові частини,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ZIK.

«Кілька тижнів тому зустрів одного офіцера, якому ми передали бронежилет, – розповів настоятель Гарнізонного храму Петра і Павла. – Зараз офіцер перебуває у шпиталі із простріленими рукою і ногою, але бронежилет врятував йому життя. Тож, якщо один-два бронежилети врятують життя, то ми вже не марно робимо цю справу».

Також від зими у храмі моляться за мир у країні. Щодня віряни замовляють літургії за здоровʼя військовослужбовців.

«Люди настільки далекоглядні, що намірення до Господа Бога від персональних прохань за Петра, Оксану чи Дмитра, переходять у загальносуспільні побажання», – додав о. Степан Сус.

Окрім засобів захисту, від духовенства бійці отримують і релігійну літературу, в якій можуть знайти слова підтримки у непростий час війни.