Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Зарваниці презентували Книгу про підпілля УГКЦ Представлення унікальної книги про богослужіння УГКЦ в часи підпілля відбулася 12 липня у Марійському духовному центрі Зарваниця. Видання отримало назву «Літургія підпільної Церкви», а упорядкував його о.-митрат Андрій-Іван Говера, докторант Папського східного інституту Рима (Італія).

«Хотілося, щоб читач відчув, як Церква молилася у підпіллі, почув голос та побачив тих людей, які пережили переслідування, - сказав автор, коментуючи своє видання. – Опубліковані спогади допоможуть пережити сьогодні Христа, як переживали наші попередники. Саме завдяки Святій Літургії вони змогли передати нам найцінніший дар – віру».

Отець Андрій-Іван Говера підготував публікацію з нагоди 25-тиліття виходу УГКЦ з підпілля. На 202 сторінках можна знайти інтерв’ю, світлини, статті та спогади учасників підпілля, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на оф. сайт Тернопільсько-Зборівської Єпархії УГКЦ. Додається також відеодиск, який містить, зокрема, унікальні фотографії живих свідків: можна почути їх голос, відчути їхні переживання від споминів, а також почути спів богослужінь, аудіофайли яких вдалося віднайти.