Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

На Прикарпатті відкрили музей “Історії підпільної УГКЦУ другу неділю Великого Посту, 8 березня, при парафії св. вмч. Параскеви в с. Фитьків бідбулось урочисте відкриття та освячення музею “Історії підпільної Української Греко-Католицької Церкви”. Чин освячення здійснив Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької Єпархії Владика Василій (Івасюк) у співслужінні: о. Богдана Іванюка,протосинкела єпархії, о. Івана Бойка, о. Івана Качанюка, декана Надвірянського, о. Василя Панівника, декана Тисменичанського, о. Петра Голінея, декана Яремчанського та інших священиків Івано-Франківської Митрополії.

У своєму пастирському слові Владика наголосив на цінності нашої підпільної церкви. “Ми сьогодні з вами дивимося на ці документи, за якими є життя людей, молитви, праця і терпіння. Хочеться сьогодні подякувати отцю Івану Качанюку та отцю Миколі Григору, що ви це все зібрали і збергли для молодого покоління, котре має знати свою історю та свою культуру. Ви є прикладом для інших парафій” – наголосив єпископ.

Опісля відбулась Академія, присвячена історії Української Греко-Католицькій Церкви в часи підпілля,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Прес-службу Тисменичанського деканату УГКЦ.

Довідка: Ідея створення музею ”Історії підпільної Української Греко-Католицької Церкви” належить о. Івану Качанюку та о. Миколі Григоруку, які хотіли увіковічнити пам’ять про буремні події історії нашої Церкви в XX столітті. Вищезгаданий музей створювався понад десять років. В ескпозиції музею представлено: літургічні та особисті речі духовенства та вірних 1946-1989 років, колекція антимінсів, стародруків, ручних хрестів, фотографій, документів, а також унікальна збірка довоєнних та підпільних монаших габітів. На даний момент музей знаходиться у парафіяльному будинку, але в планах засновників є будівництво окремого, відповідного приміщення для перенесення музею.  

 Всі бажаючі можуть відвідати музей за адресою: с. Фитьків, Надвірнянський р-н, Івано-Франківська обл. тел: 0964530901 

На Прикарпатті відкрили музей “Історії підпільної УГКЦ 

На Прикарпатті відкрили музей “Історії підпільної УГКЦ 

На Прикарпатті відкрили музей “Історії підпільної УГКЦ 

На Прикарпатті відкрили музей “Історії підпільної УГКЦ 

На Прикарпатті відкрили музей “Історії підпільної УГКЦ