Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Монастир Воплоченого Слова - дияконські свячення

Згромадження Воплоченого Слова в Україні має ще 3 диякони

Вівторок 27 вересня, став особливим днем для всього Згромадження Воплоченого Слова в Україні – саме в цей день, в празник Воздвиження чесного і животворящого Хреста, троє братів отримали дияконські свячення. Їх уділив Преосвященний Владика Володимир (Війтишин), правлячий Архиєрей Івано-Франківської Єпархії УГКЦ. Чин рукоположення в сан диякона відбувся в с. Лисець, Богородчанського району, де саме святкували храмовий празник.

 

Грецьке слово «діяконос» означає «слу­житель». Вживає його ап. Павло в листі до Тимотея (І Тим. 3,8-10) і до филип’ян (1,1). Чин цей встановили самі апостоли, щоби звільнити себе від обов’язків чисто матері­ального порядку: «Не личить нам лишити слово Боже та при столах служити» (Ді. 6, 2). Тож вибрали вони сімох мужів, «повних Духа і мудрости» - «і поставили їх перед апостолами і, помолившись, поклали на них руки» (Ді. 6,6).

Всі троє дияконів: Іван Василь Барчук, ВС, Петро Степан Цідило, ВС, та Дмитро Роман Козак, ВС, навчаються на останньому курсі міжнародної семінарії імені святого Папи Вітальяно, що знаходиться в містечку Сені (Рим, Італія). Після свячень і ще короткого часу канікул, вони знову повернуться до Італії, де на них чекає ще один, дуже нелегкий рік навчання.

Після свячень, Владика Володимир щиро привітав новопоставлених дияконів, а також висловив свою радість з того, що має чергову нагоду послужитися Згромадженню Воплоченого Слова. Він розповів, що на початку вересня, коли він, разом з о. Йосафатом Бойком, ВС, та Владикою Миколаєм (Сімкайлом), були у Бразилії, то там вже святкували празник Воздвиження чесного Хреста (за Григоріанським календарем). Відбувалися ці святкування у спільнотах Згромадження Воплоченого Слова. Через це йому вдвічі приємніше, що в цей день він знову святкує в оточенні монахів та монахинь Воплоченого Слова.

З нагоди дияконських свячень, до Івано-Франківська прибули отці з Півдня України (м. Скадовськ, Херсонська обл.), із Закарпаття (смт. Дубове, Тячівський р-н), також прибув о. Теодор Мацапула, ВС, що місіонує в Росії (Омськ, Сибір) та о. Григорій Рогацький, ВС, з містечка Сені (Рим, Італія), який є одним із форматорів у семінарії, а також багато інших гостей, родичів та знайомих. Так на сьогодні Чоловіча гілка нашого Згромадження нараховує 7 священиків, 5 дияконів та 8 семінаристів українців. Наші отці місіонують в Україні, Росії та Італії.

Варто також згадати, що цього року (4 листопада) припадає 10 річниця ієрейських свячень отців Григорія Рогацького, ВС, та Йосифа Поповича, ВС. На даний час, о. Йосиф місіонує на Закарпатті (смт. Дубове, Тячівський р-н), а о. Григорій – в семінарії в Італії (Сені, Рим).

Після Божественної Літургії, відбувалися невеличкі святкування. Тут вже всі спільноти отців, сестер, «Дому Милосердя», ІІІ Чину та всі бажаючі мали можливість привітати новопоставлених дияконів, бажаючи їм витривалості у покликанні та служінні Богу і людям, до якого Сам Господь їх вибрав і покликав.

Тож нехай Всемилостивий Господь благословить їх у нелегкому служінні, додає сил і благословення, Пресвята Владичиця Богородиця нехай завжди опікується ними і покриє своїм омофором, а первомученик і архидиякон Степан, нехай завжди допомагає їм залишитися гідними свого покликання, як це зміг зробити він, щоб і вони, за прикладом святого, змогли не шкодувати себе для Господа, і віддати все, навіть своє життя за Христа.