Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Зарваниці відбулася Вечірня з виставленням ПлащаниціСьогодні, 6 квітня, у Велику п’ятницю Страсного тижня, в Соборі Матері Божої Зарваницької (с. Зарваниця, Теребовлянщина) відбулася Вечірня з виставленням Плащаниці, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Відтак, згідно багаторічної традиції розпочалася театралізована Хресна дорога.

Під час зупинок-стацій зачитувалися уривки страсних Євангелій та розважання, а семінаристи Тернопільської семінарії спільно з молоддю театралізовано відтворювали дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

Молитовне дійство жертвували за мир і спокій в Україні, а також за тих, хто ціною власного життя захищає цей мир та спокій. У молитві взяли участь ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар, священики, семінаристи та чисельні паломники.

Театралізована Хресна дорога має на меті унаочнити страждання, муки та смерть Спасителя. Після Хресної дороги відбувся обхід із Плащаницею навколо Собору Зарваницької Матері Божої. Архиєпископ Василій подякував вірним за спільну молитву, уділив кожному благословення, а також побажав, щоб кожна людина оцінила дар вічного життя у Воскресінні, який Господь дарує, через смерть на хресті.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на tzeorgua.