Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Будапешті обговорили душпастирство українців5 червня, у приміщенні Конференції Католицьких Єпископів Угорщини в Будапешті, відбулася робоча зустріч, на якій обговорювалися питання душпастирства українців греко-католиків в Угорщині та будівництва Української греко-католицької церкви в Будапешті,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

В зустрічі взяли участь: владика Филип Кочіш, митрополит Угорської Греко-Католицької Митрополії в Угорщині, отець Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині, отець  Йоцко Шандор (вікарій Будапешта та священник для угорських греко-католиків в Англії ) та п. Турик Олег, заступник голови Товариства Української Культури в Угорщині, депутат Державного самоврядування українців в Угорщині.

В ході зустрічі було проаналізовано душпастирство українців в Угорщині протягом останніх двох років. А також, сторони обговорили виклики з якими зустрічаються українські громади в Угорщині та перспективи розвитку.

Угорська католицька ієрархія, запевнила українську громаду в Угорщині в своїй підтримці.

Цього року в жовтні, українська греко-католицька громада Будапешта святкуватиме своє десятиріччя

Довідка:

03 жовтня 2008 року для українців греко-католиків була відправлена перша служба в угорському греко-католицькому храмі св. Флоріана в Будапешті, який знаходиться на площі Тараса Шевченка. Літургію очолив кардинал Любомир Гузар, Глава і Отець УГКЦ, Секретар синоду УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) та теперішній митрополит Угорської греко-католицької церкви владика Філіп Кочіш

Сьогодні душ пастирство українців в Угорщині здійснюється під опікою Пасторально-Міграційного відділу УГКЦ