Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

На Аскольдовій Могилі відбулася молитва за упокій владики Івана Маргітича7 вересня 2018 року, у парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ на Аскольдовій Могилі відбулася молитва за упокій владики Івана Маргітича.

Спершу у парафії була звершена Божественна Літургія, а опісля Панахида за упокій владики Івана Маргітича. Очолив молитву о.Роман Ільницький, за участі громади закарпатців. Вірні молились за початок процесу беатифікації та просили його заступництва за мир і спасіння Руси України.

Довідка. У часі підпілля, 10 вересня 1987 року Божого, із рук Владики Софрона Дмитерка о. Іван удостоївся єпископських свячень. А з благословення святого папи Івана-Павла ІІ, 5 січня 1991 року папською буллою Владику Івана було іменовано помічником Мукачівської греко-католицької єпархії. З того часу Владика не одноразово приїжджав у Київ і служив на Аскольдовій Могилі. Він збирав вірних із Закарпаття на Божественну Літургію та заохочував їх збиратись і молитись. Тоді кожного понеділка, о 18 годині Літургію служили саме для закарпатців. У тому часі вірні отримали дар від єпископа Мілана Шашика – ікону з мощами Єпископа-мученика Теодора Ромжі. До Богослужінь добавили ще акафіст до цього блаженного Єпископа. Так Владика Іван Маргітич на Аскольдовій могилі започаткував молитву греко-католиків із Закарпаття.

22 жовтня 2017 року, з Благословення Преосвященного, Владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київської архиєпархії, на фасаді освячено пам’ятну дошку, барельєф, народного єпископа Мукачівської Греко-Католицької Єпархії Івана Маргітича.

 

 

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на askoldova-mohyla.org