Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

До Івано-Франківська завітав секретар VІІ сесії Патріаршого СоборуУ грудні минулого року стало відомо, що Блаженніший Святослав скликає VІІ сесію Патріаршого Собору. В зв’язку з цим відповідним декретом о. д-ра Романа Шафрана іменовано секретарем VІІ сесії Патріаршого Собору УГКЦ.

11 січня о. д-р Роман завітав до Івано-Франківська для зустрічі з попереднім секретарем  VІ сесії Патріаршого Собору, який проходив у Івано-Франківську, митр. прот. д-ром Олегом Каськівим.

Священнослужителі провели теплу розмову, під час якої поділилися враженнями від попереднього Собору та очікуваннями від наступного. До слова, він відбудеться 26-29 серпня 2020 року в Львові.

На завершення зустрічі, о. д-р Олег вручив офіційну печатку Патріаршого Собору о. д-ру Роману та побажав успіхів і дару Духа Святого для його команди.

Нагадаємо, що VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Жива парафія — місце зустрічі з живим Христом» відбулася в Івано-Франківську. Тоді у Соборі взяли участь близько 200 делегатів із різних єпархій УГКЦ України та світу.

Довідково

VІІ сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ» відбудеться 26-29 серпня 2020 року у Львові. Патріарший Собор, за словами Блаженнішого Святослава, це інструмент, який допоможе сформулювати стратегію УГКЦ на наступне десятиріччя.

Патріарший Собор є дорадчим зібранням всієї Церкви, яку очолює Патріарх. Собор допомагає Патріархові та Синодові Єпископів патріаршої Церкви у вирішенні важливих питань (пор. Кодекс канонів Східних Церков, кан. 140).

 

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ugcc.if.ua