Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Коломияни пом’янули загиблих Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений спомину жертв Другої світової війни. Коломияни пом’янули загиблих на площі Скорботи та Відродження. 

На мітинг-реквієм, який розпочався в центрі міста, зібрались представники міської та районної влади, ветерани, родини загиблих в АТО, духовенство та громадськість міста. Захід розпочався з покладання квітів та хвилини мовчання. Опісля правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ владика Василій та священники ПЦУ відслужили поминальну панахиду.

Звертаючись до коломийської громади, владика Василій порушив тему примирення, зазначивши, що це тривалий процес, який потребує багато часу і великої терпеливості.

“Стереотип “примирення” зазвичай асоціюється зі святом, квітами, обіймами з “дружнім народом”, “з визволителями”, “поєднаними родинами”, “гучними бенкетами і привітаннями”… Що таке примирення з точки зору Церкви? Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) дає таке визначення: “Примирення – це процес, який вимагає часу, терпеливості і благодаті Божої”. І тут треба ще додати “молитви і клопітку працю”, – сказав владика.

Окрім того, єпископ наголосив, що саме в ці хвилини на східних кордонах Європи вже шостий рік триває війна Росії з Україною. Це протистояння є довшим, ніж Друга світова війна. Акцентувавши на словах з пасхальної Утрені: “Хай воскресне Бог, і розбіжаться вороги його”, кир Василій пояснив, що у нашій ситуації розбігтися ворогам допоможе лише посилена молитва, благання про Божу милість і благодать.

“Оскільки мир і примирення є Божим даром, то УГКЦ закликає до молитви за припинення кровопролиття. Тому кожного дня о 21.00 годині запрошую всіх, де б ви не були, до короткої, але щирої молитви за майбутнє ваших дітей та України”, – закликав єпископ.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на kolugccorgua.