Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

20-22 cерпня 2020 року проводиться перша проща до Кохавина в наміренні покликань до священничого та монашого стану і ласки витривання у покликані. З огляду на карантинні обмеженні духовний захід відбувається онлайн. Про це повідомляє секретаріат душпастирства молоді та покликань Львівської провінції редемптористів.

Онлайн-паломники за допомогою трансляцій зможуть приєднатися до групи богопосвячених осіб, яка йтиме пішки зі Львова до Кохавина. Зокрема, цю дорогу здолають отці та брати Згромадження отців редемптористів та сестри Згромадження сестер місіонерок Найсвятішого Ізбавителя (редемптористки місійні).

Духівник прощі - єпарх Мельбурнський Микола Бичок. Окрім духовних наук єпископа, у програмі передбачено свідчення про покликання священників та монахинь, а також прямі трансляції богослужінь. Разом із групою богопосвячених осіб шлях до Кохавина подолає ікона з мощами бл. Каспара Штанґассінґера, який є покровителем редемптористської молоді.

Отець Володимир Борейко, організатор прощі,  розповів, що проща відбувається вперше. Ініціатива прощі виникла в сестри редемптористки, яка відповідає за покликання в сестер Згромадження місіонерок Найсвятішого Ізбавителя. Напевно, каже священник, приклад взяли у римо-католиків, які часто організовують такі прощі. 

«Цього року, з огляду на карантинні обмеження, участь у прощі візьмуть лише богопосвячені особи: отці редемптористи, владика Микола Бичок, брати і сестри. Кохавино – це відпустове місце отців редемптористів. Тому для нас особливо і важливо є відбути пішу прощу зі Львова до Кохавинської Богородиці. Надіємося, що прощу будемо продовжувати в наступні роки. Ймовірно, що проща переросте у молодіжну для наших редемптористичних спільнот. Мета прощі – помолитися за покликання до наших згромаджень», – додав священник.

Отець Андрій Рак, протоігумен Львівської провінції редемптористів, розповів про духовну програму прощі. Зокрема, священник пояснив, що програма спрямована насамперед до учасників прощі незалежно від того, чи ці особи йтимуть пішки, чи стежитимуть онлайн. «Відеотрансляції проводитиме отець Падре Серж та інші учасники прощі. Участь у пішому паломництві візьме приблизно двадцять осіб. У духовній програмі передбачено переважно молитви добового кола. Розпочнеться проща Святою Літургією у провінційному домі отців редемтористів на вул. Франка, 56», – додав він.

Проща завершиться 22 серпня Архиєрейською Святою Літургією о 14:00 та молитовною програмою, присвяченою блаженному Каспару. Ще місяць ікона з мощами блаженного залишатиметься у храмі Покрову Пресвятої Богородиці в Кохавині (смт Гніздичів).

Християнський портал КІРІОС за матеріалами офіційної сторінки УГКЦ.